11/13/2016

Isänpäivän viettoa, helppo norsu taulu DiyTänään monissa kodeissa on juhlittu isää, niin meilläkin. Meillä iskä sai lahjaksi itse tekemämme hienon kortin, suklaata, erikoiskahvia ja hienon parkkimittarin, jossa lukee isä parkissa. Kortissa on Pikku V:n ja vauvan käden jäljet joista tein pienet norsut. Yhdessä sitten Pikku V:n kanssa liimasimme paperin, jossa käden jäljet olivat kartongille. On kyllä mukavaa, kun Pikku V on jo sen verran iso, että voidaan jo vähän askarrella yhdessä.

Meillä iskä sai myös hienon aamiaisen, jossa tarjolla oli mm. munakokkelia, kaksia erilaisia nakkeja, coctail piirakoita, leikkelettä, tomaattia, kurkkua, appelsiinia, erilaisia juustoja, viinirypäleitä, piparia homejuustolla, mustikka piirakkaa ja toska kakkua. Juomana oli tietenkin kahvia, teetä, Bonne mehua ja maitoa. Aamupalan (kokkelit, nakit, lihapullat, appelsiinin siivut, kattaminen, jälkiruoka pöytä jne.) teko kahden kirkuvan ja kiukkuavan lapsen kanssa vei kyllä useamman tunnin aikaa, koska sen tekemisen aikana oli myös 4 kakkavaipan vaihtoa ja yhden vauvan syöttö hetki. Vauva huuti välillä sitterissä ja Pikku V sääti kaikkea muuta. Välillä kyllä hermon päälle ottaa, kun molemmat huutaa ja kärttyää, kun jotain yrittää tehdä. Mutta kyllä se aamupala valmistui ja hyvää oli. Ainut juttu mikä vähän hetken harmitti oli se, että eilen ostamani esipaistettu patonki olikin homeessa, vaikka päiväystä oli vielä useamman kuukautta jäljellä. Siinä sitten pohdin, että mitäs nyt, mutta tilanteen pelasti pakkasessa olleet coctail piirakat. Patongin sijasta söimmekin sitten niitä.

Päivän ohjelmaksi kehitin pienen askartelu tuokion. Halusin nimittäin jalostaa pidemmälle tuota ideaa kämmenen kuvista paperilla, niinpä teimme kädenjälki norsu taideteoksen koko perheen kanssa yhdessä. Painoimme kaikki kädenjälkemme paperille.

 Kädenjälki norsu taideteos (Diy)

Vaikeusaste: Helppo, joten sopii myös perheen pienimpien kanssa tehtäväksi.

Tarvikkeet: Kartonkia tai paperia, Vesivärit, pensseli, musta tussi ja tarvittaessa sakset ja valokuva teippiä.

Ensin maalasimme kätemme vesivärillä ja painoimme kätemme paperiin. Tässä kannattaa ottaa huomioon perheenjäsenten käsien koko, koska meillä paperi oli liian pieni, joten kaikkien kädenjäljet eivät mahtuneet samalle paperille. Kun kädenjäljet olivat kuivuneet tein kädenjäljistä tussilla piirtämällä norsuja. Piirsin norsuille korvat, hännät, suut ja jalkoihin kynnet. Koska kaikkien kädenjäljet eivät mahtuneet samalle paperille, niin leikkasin ne irti ja sommittelin ne niin, että ne saatiin mahtumaan yhdelle A4 kokoiselle paperille. Tämän jälkeen laitoin valokuva teipin palasilla kädenjälki norsut paperiin kiinni. Lopuksi kehystimme yhdessä tekemämme taideteoksen ja laitoimme sen hyllylle koristamaan kotiamme.  

Ajatuksena tässä oli se, että tekisimme kotiimme jotain yhdessä, jotakin niin helppoa, että jokainen perheenjäsen voi sen tekemiseen osallistua. Niinpä tämä oli hauska pikku puuhastelu ja sen tulosta voimme ihailla kotonamme. Me teimme sen yhdessä ja se on just hyvä, meidän hieno perhe!
 
Kädenjälki norsu taulu


Päivän kohokohta oli  tietenkin kahvit marianne kääretortun, suklaa suukkojen ja muiden herkkujen kera. Tällä kertaa kääretorttu ei valitettavasti ollut oma tekemä, vaan kaupasta ostettu, mutta ajoi asiansa. Paukut ei vain riittänyt leipomiseen. Hyvää oli kuitenkin.

Tämä isänpäivä oli miehelleni ensimmäinen kahden lapsen isänä, joten pitihän sitä nyt vähän juhlistaa hyvällä aamupalalla ja yhteisellä ajanvietteellä. Hauska isänpäivä on nyt takana ja nyt on hyvä fiilis.

Tässä vähän kuva materiaalia meidän isänpäivästä:

 
Pikku V vei iskälle lahjan aamulla sänkyyn.


M puhaltaa kynttilät. 2 lasta ja 2 kynttilää

Isänpäivä kortti

Lahjukset
 
Onnea kaikille isille, eli hyvää Isänpäivää 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti